Karlstads IBF Ungdom förlorade mot Dotteviks IF

Dottevik utklassade Karlstads IBF Ungdom på bortaplan

Dottevik fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Karlstads IBF Ungdom i division 1 västra Svealand herr med 8-2 (3-0, 3-1, 2-1).

Dotteviks tränare Martin Lövenholm tyckte så här om matchen:

– Är det bättre laget över tre perioder och det visar sig på resultatet. I första perioden spelar vi enligt plan och får en stabil ledning. I början av andra perioden får vi ett par enkla mål men blir för sugna på att göra fler. Karlstad kommer in i matchen och är bättre under en kort period. Vi tar timeout och bestämmer oss för att spela på ledning genom att backa hem och kontra vilket fungerar bra resten av matchen. Extra beröm till David Nyrén och Niklas i målet.

Dottevik spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av David Nyrén och ett mål av Robin Andersson.

Dottevik stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-3 till 0-6.

Med 2.6 kvar att spela av perioden kunde William Cerwall göra 1-6 för Karlstads IBF Ungdom.

Dottevik gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 1-6 till 1-8, målen av David Nyrén och Henrik Lindblom. Målen punkterade matchen.

William Cerwall reducerade förvisso, men närmare än 2-8 kom inte Karlstads IBF Ungdom. Dottevik tog därmed en säker seger.

David Nyrén gjorde fyra mål för Dottevik, Thomas Berntsson hade tre assists och Robin Andersson stod för ett mål och två assist.

Karlstads IBF Ungdom har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 19–37 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Dottevik har två vinster och tre förluster och 42–37 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Karlstads IBF Ungdom sist i serien, och Dottevik är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 mars. Då möter Karlstads IBF Ungdom Kais Mora i Colorama Arena 16.15. Dottevik tar sig an Sandvikens AIK borta 15.00.

Matchrapporter: Hälsinggården kvalklart efter seger mot Dottevik Karlstads IBF Ungdom vann mot Hedemora på bortaplan Kais Mora utklassade Karlstads IBF Ungdom på bortaplan Sandvikens AIK slog Dottevik på hemmaplan Dottevik utklassade Karlstads IBF Ungdom på bortaplan