Hagfors IBS vann mot Hedemora

Fiaskosäsong för Hedemora – som åker ur serien

Hedemora har inte haft det lätt i division 1 västra Svealand herr. Efter matchen mot Hagfors på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 5-4 (2-1, 1-2, 2-1). Laget har bara tagit tre segrar den här säsongen.

– Vi förlorar mot ett rappt hemmalag utan att riktigt komma upp i nivå, kommenterade Hedemoras tränare Jarmo Holmstedt.

Hagfors tränare Niclas Andersson tyckte så här om matchen:

– Det var riktigt kul att få vinna sista hemmamatchen för säsongen. Det var både killarna och publiken värda. Nu ska vi avsluta våren riktigt snyggt och försöka stjäla någon poäng mot Nilsby i sista omgången.

Daniel Svensson blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 6.26 in i tredje perioden.

Hagfors kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.03 nätade Daniel Svensson framspelad av Måns Michelsson.

Laget tog också ledningen efter 15.55, när Dennis Larsen hittade rätt på pass av Jesper Larsson.

Efter 15.43 i andra perioden gjorde Hedemora 2-3 genom Edwin Forslund.

Hagfors gjorde 3-3 genom Johan Jonasson med 3.36 kvar att spela av perioden.

24 sekunder in i tredje perioden slog Viktor Rudsvik till på pass av Daniel Svensson och gav laget ledningen.

5.50 in i perioden nätade Hedemoras Carl-Henric Lindqvist framspelad av Linus Hjorth och kvitterade.

Men bara en minut nätade Daniel Svensson återigen på pass av Jesper Jansson och avgjorde matchen. Därmed hade Hagfors vänt matchen.

Hagfors har två segrar och tre förluster och 27–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hedemora har två vinster, en oavgjord och två förluster och 27–31 i målskillnad. Det här var Hagfors andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hedemoras femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Hagfors är kvar på sjunde plats.

Hagfors möter Nilsby i nästa match borta söndag 12 mars 12.30. Hedemora möter samma dag Karlstads IBF Ungdom hemma.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5