Hedemora spelade lika mot Runsten

Efter fem raka segrar i division 1 västra Svealand herr tog vinstsviten slut för Runsten

Matchen mellan hemmalaget Hedemora och gästande Runsten slutade 4-4 (1-1, 0-2, 3-1, 0-0). Därmed tog Runstens svit med fem raka segrar i division 1 västra Svealand herr slut på lördagen.

– Med åtta spelare borta, varav två långtidsskadade, på grund av massa sjukdomar gör vi en jävla kämpa insats. Inte många lag som är så starka som vi trots flera borta. Vi hade bud på två mål även i förlängningen. Men med tanke på veckan med inställd träning och flera skickliga spelare borta är vi nöjd över en pinne. Extra plus till lagkapten Schröder för dagen. Annars helt klart en lag insats. Härnäst väntar Borlänge i kampen om kvalplatsen uppåt, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Hedemoras tränare Jarmo Holmstedt tyckte till om matchen:

– Vi möter ett smart spelande Runsten och får nöja oss med en mycket viktig poäng inför slutspurten.

Första perioden var jämn. Runsten inledde bäst och tog ledningen genom Alex Schröder efter 11.14, men Hedemora kvitterade genom Mattias Ager i slutet av perioden.

Efter 30 sekunder i andra perioden slog Love Ericsson till, och gav Runsten ledningen.

Alex Schröder gjorde dessutom 1-3 efter 8.11.

8.03 in i tredje perioden nätade Hedemoras Johan Södergård framspelad av Jesper Pussinen och reducerade.

Efter 9.33 nätade Carl-Henric Lindqvist på pass av Johan Södergård och kvitterade för Hedemora.

Efter 11.29 gjorde Mattias Ager mål på nytt på pass av Edvin Esselin och gav Hedemora ledningen.

16.45 in i perioden slog Tomas Halling till framspelad av Victor Gomez och kvitterade.

Förlängningen blev mållös.

Hedemora har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 33–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Runsten har fyra vinster och en oavgjord och 34–24 i målskillnad. Det här var Hedemoras tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med två omgångar kvar är Hedemora på tionde plats i tabellen, medan Runsten är på femte plats.

Nästa motstånd för Hedemora är Hagfors. Lagen möts lördag 4 mars 14.00 i Uddeholm Arena. Runsten tar sig an IBF Borlänge hemma söndag 5 mars 14.00.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten Anton Mellquist matchvinnare när Runsten besegrade Rasbo