Herrettan

TV: 37-åringens iskalla straff i Herr1an

ANNONS

Sveriges mest aviga innebandyspelare har gjort det igen.

FBC Bollnäs Johannes Sigvardsson kan nog anses vara Sveriges mest aviga spelare med tanke på att han spelar men en rightklubba men håller den som en leftare. Förra helgen bjöd han på en alldeles unik straffvariant som han säkerligen är ensam om med tanke på hans klubbfattning. Men varianten i sig var inte unik för han kopierade nämligen sin egen straff från förra säsongen, som blev en stor snackis då. Det roliga är att det nästan var exakt ett år sedan på dagen. Så det kanske är hans novembervariant. 

– Att det var i november ifjol också har jag dålig koll på om jag ska vara ärlig. Har några fler straffvarianter att ta till, allt beror på hur målvakten agerar. Men den här straffen är en favorit, säger Sigurdsson till Innebandymagazinet.

Men den stora frågan är om det var han som skulle lägga straffen eller inte? För precis innan straffen skulle läggas stod det två Bollnässpelare i mittcirkeln och diskuterade och på klippet ovan hör man Sigurdsson fråga domaren om båda får lägga varsin? En situation som genast får en att tänka på det historiska ögonblicket då en viss ungtupp vid namn Zlatan snodde en straff från Kim Källström i kvalet till Fotbolls-EM 2003.  

– Det var jag som gick fram till Ahlgren och sa att han fixade straffen. Så vill du ta den så är det bara att köra, annars sätter jag den. Ahlgren tvekade några sekunder, sen gav han den till mig. Vilket jag uppskattade. 

Vad är hemligheten bakom din mycket speciella klubbfattning, för det är inte bara på straffen som du kör detta specialgrepp?

– Hemligheten är väl så enkel att jag alltid spelat så. Från barnsben då vi hade en lång och smal innebandyhall hemma i huset. Höll bort brorsan med ena handen och klubban på den andra. 

Annars kommer man ju osökt att tänka på en viss Michael Clauss som var stor stjärna i Västerås på 90-talet och som även spelade i landslaget vid sex tillfällen. Han höll också klubban på ett liknande sätt. Är det en inspirationskälla och något arv som du känner att du måste förvalta?

– Michael Clauss har jag mindre bra koll på tyvärr. Minns att en ungdomstränare sa till mig, för väldigt många år sedan, att någon annan spelar som mig. Men mer än så vet jag inte.

Se den unika straffvarianten i klippet ovan. 

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen 2 avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match Skellefteå Utv avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden Härnösand avgjorde i förlängningen mot Bollnäs Bollnäs seger spiken i kistan för Håsta – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: