FBC Bollnäs förlorade mot Skellefteå Utv

Skellefteå Utv avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Bollnäs och gästande Skellefteå Utv var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Skellefteå Utv och vann matchen i division 1 Norra herr med 6-5 (3-2, 1-2, 2-1).

Robert Holmberg blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 18.55 in i tredje perioden.

I första perioden var det Skellefteå Utv som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Bollnäs hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

12.24 in i tredje perioden slog William Jonsson till och gav laget ledningen.

16.08 in i perioden nätade Skellefteå Utvs Jonathan Andersson på pass av Robert Holmberg och kvitterade.

Laget avgjorde matchen med 1.05 kvar att spela ännu en gång genom Robert Holmberg framspelad av Carl From. Holmberg fullbordade därmed Skellefteå Utvs vändning.

Skellefteå Utvs Robert Holmberg stod för två mål och två assist och Carl From gjorde ett mål och två assist.

Bollnäs har en vinst och fyra förluster och 18–36 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå Utv har tre vinster och två förluster och 26–31 i målskillnad. Det här var Bollnäs sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skellefteå Utvs andra uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Bollnäs på tionde plats i tabellen, medan Skellefteå Utv är på sjätte plats.

Bollnäs möter Gamla Stan i nästa match hemma söndag 5 mars 13.00. Skellefteå Utv möter samma dag Håsta borta.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv Skellefteå Utv chanslöst mot Öjebyn Målfest när Skellefteå Utv besegrade Bergnäset i Kronanhallen