FBC Bollnäs vann mot Gamla Stan

Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match

Det har varit en jobbig säsong för Bollnäs i division 1 Norra herr. Efter matchen på söndagen hemma mot Gamla Stan i Bollnäs Sporthall blev det klart laget åker ur serien. Detta trots seger i sista matchen, som slutade 8-7 (3-1, 3-3, 1-3, 1-0) efter förlängning.

William Jonsson slog till 3.17 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 8-7-mål.

I första perioden var det Bollnäs som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Gamla Stan reducerade igen efter 10.20 i tredje perioden genom Ville Mikkonen på pass av Hampus Brandt.

12.12 in i tredje perioden nätade Gamla Stans Leonard Ahlberg framspelad av Ville Mikkonen och kvitterade.

Efter 14.26 slog Ville Mikkonen till på nytt framspelad av Philip Ohlin och gav Gamla Stan ledningen.

16.46 in i perioden slog Patrik Ahlgren till på pass av Jens Ohlin och kvitterade.

I förlängningen tog det 3.17 innan Bollnäs också avgjorde till 8-7. Matchvinnare för hemmalaget blev William Jonsson, framspelad av Albin Engman.

Noterbart är att Jens Ohlin gjorde två mål för Bollnäs och fyra målgivande passningar och Albin Engman stod för ett mål och två assists. Dessutom att Gamla Stans Ville Mikkonen gjorde tre mål och spelade fram till ett mål.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Bollnäs med 22–30 och Gamla Stan med 36–34 i målskillnad. Det här var Bollnäs tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Gamla Stans fjärde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Bollnäs på tionde plats i tabellen, medan Gamla Stan är på nionde plats.

Bollnäs möter Thorengruppen 2 i nästa match borta söndag 12 mars 16.30. Gamla Stan möter samma dag Öjebyn hemma.

Matchrapporter: Gamla Stan besegrade Öjebyn på hemmaplan Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta Skellefteå Utv avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden Thorengruppen 2 besegrade Gamla Stan på bortaplan