IBK Härnösand vann mot FBC Bollnäs

Härnösand avgjorde i förlängningen mot Bollnäs

Matchen mellan hemmalaget Härnösand och gästande Bollnäs i division 1 Norra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (0-0, 1-1, 2-2, 1-0). Stor matchhjälte 53 sekunder in i förlängningen blev William Eriksson som satte det avgörande målet.

– Tycker att vi inte riktigt kommer åt Bollnäs idag som spelar smart försvarsspel och vi får spela mycket utsida. Tror alla i IBK vet att vi kan bättre men starkt att gå ikapp och få med sig extra poängen i sudden. Stort varmt tack till vår fantastiska hemmapublik som idag verkligen hjälpte fram oss till segern och håller den allsvenska kvaldrömmen för IBK vid liv, kommenterade Härnösands tränare Mikael Eriksson efter matchen.

Första perioden blev mållös.

Härnösand gjorde 1-0 genom Stefan Wallman efter 7.14 i andra perioden.

Efter 10.21 av perioden kunde Albin Engman gjorde 1-1 för Bollnäs.

6.38 in i tredje perioden nätade Bollnäs Patrik Ahlgren framspelad av Jens Ohlin och gav laget ledningen.

Efter 10.42 slog Jens Ohlin till och ökade ledningen för Bollnäs.

16.27 in i perioden slog William Eriksson till framspelad av Olle Thor och reducerade.

Laget kvitterade till 3-3 med 1.52 kvar att spela genom Axel Berglund framspelad av Hampus Svensson.

I förlängningen tog det 53 sekunder innan Härnösand också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev William Eriksson, framspelad av William Sjödin.

Härnösand har tre segrar och två förluster och 23–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bollnäs har en vinst och fyra förluster och 18–36 i målskillnad. Det här var Härnösands femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bollnäs femte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Härnösand ligger kvar på andra plats och Bollnäs på tionde plats i tabellen.

Härnösand tar sig an IBF Dalen i nästa match hemma lördag 4 mars 13.00. Bollnäs möter samma dag 15.00 Skellefteå Utv hemma.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann Härnösand en lätt match för Gimonäs Umeå som vann klart Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand