Håsta IBK förlorade mot FBC Bollnäs

Bollnäs seger spiken i kistan för Håsta – som åker ur serien

Håsta åker ur division 1 Norra herr. Det står klart efter en ny förlust, 3-5 (1-1, 1-2, 1-2), hemma mot Bollnäs. Laget har inte vunnit en enda match i serien.

Det betyder att Bollnäs äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på sex förluster i rad.

Första perioden var jämn. Bollnäs inledde bäst och tog ledningen genom Victor Garnäs efter 5.24, men Håsta kvitterade genom Vilmer Fasth efter 11.21.

Bollnäs startade andra perioden starkast. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Jesper Persson-Hägg och Patrik Ahlgren innan Håsta svarade och gjorde 3-2 genom Johan Hildingsson.

Bollnäs hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 2-4 innan Håsta reducerade.

Därefter kontrollerade dock Bollnäs spelet och matchen slutade 3-5.

Noterbart är att Jesper Josefsson gjorde ett mål för Bollnäs och två assist och Patrik Ahlgren stod för ett mål och två assist.

Håsta har fem förluster och 8–46 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bollnäs har en vinst och fyra förluster och 18–37 i målskillnad.

Matchresultatet innebär att Bollnäs ligger kvar på tionde plats.

Lördag 18 februari spelar Håsta borta mot Sundsvall FBC 15.00 och Bollnäs mot Härnösand borta 13.00 i Öbacka Sportcenter.

Matchrapporter: IBF Dalen klart för kval efter seger mot Håsta Thorengruppen 2 avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest när Skellefteå Utv krossade Håsta i OilQuick Arena Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta