Thorengruppen 2 vann mot FBC Bollnäs
Montage
Matchrapport

Thorengruppen 2 avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Thorengruppen 2 och gästande Bollnäs var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Thorengruppen 2 och vann matchen i division 1 Norra herr med 8-6 (0-1, 2-1, 6-4).

Bollnäs tränare Jörgen Wasberg tyckte så här om matchen:

– Vi kämpar bra i en match som tyvärr inte betydde något för serietabellen. Vi åker upp och sliter i försvaret, vi kommer ikapp till 6-6, då kommer ett "Tetris"-mål i sista minuten då ett skott som studsar på PH och hittar in i en båge över Badlund. Vi tar ut målvakten i slutet och går för att kvittera men de gör mål i öppen kasse. Ett typiskt avslut av matchen som tyvärr speglar allt för många matcher i år. Vi förlorar allt för många matcher i slutminuterna, vad de beror på är svårt att säga. Det kan vara många faktorer men man förtjänar ofta sin lycka. Extra eloge till Badlund som sliter hårt i kassen och gör ett grymt jobb. Nu är det bara återvända hem, slicka såren och ställa in siktet på H2 nästa år.

Bollnäs tog ledningen efter 14.25, genom Victor Garnäs framspelad av Jesper Josefsson.

I andra perioden var det i stället Thorengruppen 2 som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 2-2.

Även i tredje perioden var det Thorengruppen 2 som var starkast. Laget vann perioden med 6-4 och matchen med 8-6.

Noterbart är att Thorengruppen 2:s Jonatan Lindh gjorde tre mål.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Thorengruppen 2 med 37–35 och Bollnäs med 27–28 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Thorengruppen 2 slutar på femte plats och Bollnäs på tionde plats. Bollnäs åker ur serien.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 Segerraden förlängd för Thorengruppen 2 – besegrade Gimonäs Umeå

Den här artikeln handlar om: