Lindome förlorade mot Lindås Rasta IBK

Lindås avgjorde i förlängningen mot Lindome

Matchen mellan hemmalaget Lindome och gästande Lindås i Allsvenskan västra/södra dam var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Lindås avgöra till 4-3 (0-1, 3-1, 0-1, 1-0). Justina Eliasson blev matchhjälte för Lindås med sitt mål i förlängningen.

Lindås tränare Anders Nilsson:

– En jämn kamp med mycket närkamper och tight försvarsspel. Tycker vi skapar tillräckligt med lägen för att avgöra innan de gör 3-3 i spel 6 mot 5 men som tur var fick vi avgöra i sudden.

Lindome tog ledningen efter 19.39, genom Jonna Karlsson framspelad av Lina Johansson. Efter 3.24 i andra perioden nätade Victoria Wallenstam, framspelad av Sofia Greftén och kvitterade för Lindås.

Frida Dahlström gjorde dessutom 1-2 efter 8.27 på pass av Sofia Greftén.

Lindomes Jenny Abrahamsson gjorde 2-2 efter 9.00 på pass av Maja Lundström.

Lindås Frida Dahlström gjorde 2-3 efter 19.48 framspelad av Sofia Greftén. Lindome kvitterade till 3-3 med 15 sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Amanda Lööv Miljevic på pass av Therese Landén. I förlängningen tog det 2.16 innan Lindås avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Justina Eliasson, framspelad av Victoria Wallenstam.

Lindome har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Lindås har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Lindomes tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lindås andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Lindome ligger kvar på fjärde plats och Lindås på tredje plats i tabellen.

På lördag 3 december 14.00 spelar Lindome hemma mot Partille D1, och Lindås hemma mot IBK Göteborg.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad