Vinbergs IBS förlorade mot Kalmarsund

Formstarka Kalmarsund tog ännu en seger

Kalmarsund fortsätter starkt i division 1 södra Götaland herr. När laget mötte Vinberg borta i Vinbergs Idrottshall på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 8-6 (2-2, 4-2, 2-2). I och med detta har Kalmarsund sex segrar i rad.

– På grund av väder och väglag får vi också njuta av lyxen av att åka storbuss. Tyvärr blir vi då för bekväma och ger bort två enkla mål i första perioden. Vi skakar av oss bussresan och en rejäl uppryckning i andra bäddar för en stabil bortaseger. Vi njuter av den bekväma hemresa och laddar inför derby på onsdag, kommenterade Kalmarsunds tränare Nils-Petter Hjelm.

Vinbergs tränare Mikael Erheden om matchen:

– Vi står upp väldigt bra mot serieledarna och matchen står och väger i 60 minuter. Dock drar Kalmarsund längsta strået.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Kalmarsund som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-6.

Vinberg reducerade dock till 5-6 genom John Wolff tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Kalmarsund gjorde dock två snabba mål tidigt och gick från 5-6 till 5-8 genom mål av William Alvarmo och Oskar Andersson. Det rycket avgjorde matchen.

Elias Eirefelt reducerade förvisso, men närmare än 6-8 kom inte Vinberg. Kalmarsund tog därmed en stabil seger.

Kalmarsunds Oskar Andersson stod för tre poäng, varav ett mål och Oskar Johansson gjorde två mål och totalt tre poäng. Vinbergs John Wolff gjorde tre mål.

Vinberg har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Vinberg på nionde plats och Kalmarsund i serieledning.

Vinberg tar sig an Halmstad i nästa match borta onsdag 23 november 19.00. Kalmarsund möter samma dag 20.00 CL98IC A hemma.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien