Kalmarsund förlorade mot Warberg

Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Kalmarsund har inte haft det lätt i Allsvenskan södra herr. Efter matchen mot Warberg på hemmaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 2-8 (2-1, 0-2, 0-5). Laget har bara tagit fyra segrar den här säsongen.

Warbergs tränare Johan Astbrant tyckte till om matchen:

– Jämn match. Tycker Kalmarsund spelar bra och skapar en hel del, framförallt första perioden när dem har spring i benen. I andra tar vi över matchen mer och mer och vinner till sist rättvist.

Warberg har därmed tolv raka segrar. Kalmarsund däremot har fem raka förluster.

Första perioden var jämn. Warberg inledde bäst och tog ledningen genom Filip Erheden efter 6.42, men Kalmarsund kvitterade genom Viktor Ojala. Och Kalmarsund hann också ta ledningen, genom Oskar Andersson. Efter 2.04 i andra perioden slog Rikard Eriksson till, framspelad av Max Källerteg och kvitterade för Warberg.

Morics Krumins gjorde dessutom 2-3 efter 13.19 på pass av Rikard Eriksson.

I tredje perioden var Warberg starkast och gick från 2-3 till 2-8 genom mål av Andreas Grönli, Joel Birgersson, Max Källerteg, Anton Birgersson och Filip Erheden och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 59 sekunder kvar att spela.

Warbergs Rikard Eriksson stod för fyra poäng, varav ett mål.

Matchresultatet innebär att Warberg ligger kvar på andra plats.

Nästa motstånd för Kalmarsund är Nilsby. Lagen möts söndag 25 februari 14.00 i ECG Arena. Warberg tar sig an Hovslätt hemma lördag 24 februari 15.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit