Nilsby vann mot Kalmarsund

Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund

På söndagen möttes Nilsby och gästande Kalmarsund i ECG Arena i Allsvenskan södra herr. Senast lagen möttes tog Kalmarsund en enkel seger med 10-2, men den här gången var det Nilsby som vann. Slutresultatet blev 11-6 (5-1, 4-2, 2-3).

Nilsby hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.00 genom Simon Norlin, och gick upp till 3-0 innan Kalmarsund svarade.

Innan perioden var över hade Nilsby ryckt åt sig ledningen med 5-1. Även i andra perioden var det Nilsby som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 9-3.

Kalmarsund hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 men Nilsby kunde hålla undan och vinna matchen med 11-6.

Andreas Hoke gjorde tre mål för Nilsby och spelade dessutom fram till tre mål, David Nyrén stod för två mål och två assists och Jesper Colling gjorde ett mål och två målgivande passningar. Oskar Andersson hade fyra assists för Kalmarsund.

Med tre omgångar kvar är Nilsby på nionde plats i tabellen, och Kalmarsund är på elfte plats.

I nästa match möter Nilsby Hovslätt borta och Kalmarsund möter Höllviken hemma. Båda matcherna spelas lördag 2 mars 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Hovslätt klar seriesegrare efter seger Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen