Västerås IBS vann mot Lindås Rasta IBK
Montage
Matchrapport

Tuff match slutade med seger för Västerås IBS mot Lindås

ANNONS

Det svängde i matchen i Allsvenskan västra/södra dam mellan Västerås IBS och Lindås i Mälarenergi Arena (Västerås). Bortalaget Lindås hade ledningen i början av andra perioden, med 3-0, men Västerås IBS vände matchen och vann till slut med 4-3 (0-3, 2-0, 2-0).

– Känslan är att vi har för mycket respekt för Lindås och det syns i förstaperioden där vi blandar och ger i vårt spel. Vår andra- och tredjeperiod är riktigt bra och vi stänger deras spelvägar i uppspelsfasen och i vårt försvar samt att vi även lyfter oss i det offensiva spelet där vi oftare blir ett hot med flera spelare. Lindås är än sålänge det bästa lag vi har mött i årets serie med mycket fart och hög press, kommenterade Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman.

Lindås tränare Anders Nilsson om matchen:

– Väldigt jobbig förlust eftersom att vi har full kontroll på matchen i första perioden och leder med 3-0. Sen blir vi lite för bekväma i spelet både med och utan boll och då bjuder vi in Västerås i matchen. Sista tio spelar vi alldeles för stressigt och har svårt att skapa chanser.

Sophia Mangs blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 7.58 in i tredje perioden.

Segern var Västerås IBS:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Lindås spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Josefin Bergwall, Sofia Greftén och Lina Gyså. Västerås IBS reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Matilda Henriksson och Matilda Henriksson efter 8.30 i andra perioden. 4.15 in i tredje perioden nätade Västerås IBS:s Emma Holgersson Bruhn och kvitterade för Västerås IBS.

Efter 7.58 slog Sophia Mangs till framspelad av Filippa Harrysson och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 4-3.

Västerås IBS har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lindås har tre vinster och två förluster. Det här var Västerås IBS:s andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Västerås IBS nu ligger på första plats i tabellen, och Lindås är på tredje plats.

I nästa omgång har Västerås IBS Katrineholm borta i Duveholmshallen, söndag 23 oktober 18.00. Lindås spelar hemma mot Växjö IBK lördag 22 oktober 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: