Kais Mora vann mot Storvreta

Kais Mora vann i Svenska Cupen Omgång 2 Grupp E dam mot Storvreta

Kais Mora vann på hemmaplan mot Storvreta i första matchen i Svenska Cupen Omgång 2 Grupp E dam, med 7-0 (3-0, 2-0, 2-0).

– Lite av en typisk försäsongsmatch, med lite kantigt spel men vi kontrollerade ändå matchen bra med stort bollinnehav och vinner främst på att vi har ett högre bolltempo än Storvreta, kommenterade Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson efter matchen.

Kais Mora spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Malin Andréason och ett mål av Elvira Collin. Kais Mora var långt ifrån nöjt där. Kais Mora gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0 genom mål av Ida Brokvist och Ida Brokvist. Kais Mora fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Malin Andréason och Matilda Lindgren.

Kais Moras Malin Andréason stod för tre mål och ett assist och Ida Brokvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Storvreta vann senast lagen möttes, 2017, med 4-3 i IFU Arena.

Lördag 10 september möter Kais Mora Sundsvalls IBF borta 16.00 och Storvreta möter IBF Falun hemma 13.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken