Foto: Per Wiklund
Superligan

Två nya namn i Sirius SSL-trupp: "Stort att ta klivet upp i SSL"

ANNONS

Sirius presenterar ett nyförvärv utifrån och en talang från de egna leden.

IK Sirius FBC truppbygge fortsätter inför kommande Superligan SSL-säsong och nu har man gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. Det handlar om backen Alma Palmedal, född -01, som senast kommer från Tyresö Trollbäcken och som tidigare har spelat i Vendelsö och Nynäshamn. Efter ett par testträningar skrevs ett kontrakt med Sirius.

– Det känns jättekul och spännande att få dra på sig den blåsvarta tröjan och vara en del av Sirius säsongen 22/23. Känns stort att ta klivet upp i SSL och tävla mot dem bästa, är taggad och redo för den utmaningen! På plan kommer jag bidra med hårt jobb, och förhoppningsvis några poäng, säger Alva Palmedal på klubbens Instagram.

Tidigare i veckan blev det också officiellt att Bella Klettner, född -04, lyfts upp i SSL-laget från de egna leden.

– Att få ta steget upp i A-laget är väldigt kul och en stor möjlighet. Jag har utvecklats enormt sedan jag kom till föreningen för två år sedan och att få fortsätta göra det i SSL ser jag verkligen fram emot. Alla i laget är fantastiska och ska bli häftigt att alltid vara omringad av så bra spelare. Längtar efter att dra på mig den blåsvarta tröjan tillsammans med resten av tjejerna säsongen 22/23, säger Klettner.

Sirius #ibsilly

Klara in

Klara Strömbeck, center (Sirius utvecklingslag)

Hanna Salomonsson, back (Storvreta)

Bella Klettner, center (egna led)

Alma Palmedal, back (Tyresö Trollbäcken)

Klara ut

Natalie Hjertberg, back (Warberg)

Chiara Gredig, back (Endre)

Tanja Stella, back (klubb oklar)

Michelle Wiki, forward (slutar/klubb oklar)

Moa Svanström, back (Åkersberga)

Elsa Frisk, back (Hudik/Björkberg)

Mia Vallenius, back (Thorengruppen) 


TV: IFF svarar på åsikterna om 3x15 - "Jag förstår kritiken"

Innebandymagazinet träffade IFF:s generalsekreterare John Liljelund för att höra hur förbundet resonerar kring experimentet med 3x15 minuters speltid.

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: