Täby FC förlorade mot Sätra

Ombytta roller när Sätra besegrade Täby FC

På söndagen möttes Täby FC och gästande Sätra i K-Rauta Arena i Allsvenskan norra herr. Senast lagen möttes tog Täby FC en enkel seger med 9-4, men den här gången var det Sätra som vann. Slutresultatet blev 9-8 (2-2, 2-3, 5-3).

Täby FC:s tränare Mikael Öman:

– Eftersom att matchen var betydelselös så gick vi på mycket folk. Det offensiva spelet var bra idag, inte lika mycket skärpa i det defensiva dock.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Täby FC som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var det Sätra som var starkast. Laget vann perioden med 3-5 och matchen med 9-8.

Simon Cederström gjorde ett mål för Sätra och totalt fyra poäng, Fredrik Björkman stod för fyra poäng, varav två mål, Oskar Flybring gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Erik Olsson gjorde tre mål. Täby FC:s William Westerholm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Filip Rönnkvist gjorde tre mål och Albin Engström hade tre assists.

Resultaten i sista omgången innebär att Täby FC slutar på tionde plats och Sätra på tolfte plats. Båda lagen åker därmed ur Allsvenskan norra herr.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC