Täby FC förlorade mot Hässelby

Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC

Det blev 10-5 (3-2, 3-2, 4-1) borta mot Täby FC på torsdagen och därmed också den sjunde raka segern i division 1 östra Svealand herr för Hässelby. Det innebär också att Täby FC åkte på femte raka förlusten.

Hässelbys lagledare Björn Andersson tyckte så här om matchen:

– Klass slår motivation.

I första perioden var det Hässelby som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Hässelby var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-6.

På bara 9.09 gjorde Hässelby fyra raka mål när laget gick från 4-6 till 4-10.

Rikard Carlsson-Stiernspetz reducerade förvisso, men närmare än 5-10 kom inte Täby FC. Hässelby tog därmed en säker seger.

Joakim Renner gjorde fyra mål för Hässelby, Maximiliam Gureng gjorde ett mål och spelade fram till tre mål, Patrik Häggkvist stod för tre poäng, varav två mål och Hampus Gyllner gjorde ett mål och två assist. Rikard Carlsson-Stiernspetz gjorde två mål och totalt tre poäng för Täby FC.

Med en omgång kvar är Täby FC på tionde plats i tabellen, medan Hässelby är på andra plats.

Nästa motstånd för Täby FC är Nyköping. Hässelby tar sig an Farsta hemma. Båda matcherna spelas söndag 10 mars 16.30.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta