Täby FC förlorade mot FBI Tullinge

Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC

Matchen mellan hemmalaget Täby FC och gästande Tullinge var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Tullinge två snabba mål – genom Niklas Schüler till 7-8 och 0 minuter senare Dennis Forsgren till 7-9 och vann matchen i division 1 östra Svealand herr med 9-7 (3-2, 1-2, 5-3).

– Viktig seger! Stor glädje när kapten Schüler avgör med endast 17 sekunder kvar. Jag kan tycka att vi ska kontrollera matchen bättre när vi går upp i 6-4 ledning men Täby gör det bra. Inte vår bästa insats men det var 3 poäng som gällde och det löser vi tillslut, kommenterade Tullinges sportchef Jacob Ericson.

Därmed har Tullinge vunnit fem matcher i rad i division 1 östra Svealand herr.

Tullinge var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Täby FC hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

I tredje perioden var det i stället Tullinge som hade kommandot. Laget vann perioden med 3-5 och matchen med 9-7.

Tullinges Calle Heinby stod för fem poäng, varav tre mål.

Med fyra omgångar kvar är Täby FC på tionde plats i tabellen, medan Tullinge leder serien.

Nästa motstånd för Täby FC är RA19. Lagen möts fredag 16 februari 19.15 i Rosershallen. Tullinge tar sig an Farsta hemma lördag 17 februari 13.30.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge