Rosersberg Arlanda IBK vann mot Täby FC

Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen

RA19 hade inga problem med Täby FC i division 1 östra Svealand herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 19-10 (6-1, 7-5, 6-4).

– Kul att göra 19 bollar men vi är inte helt nöjda med att släppa in 10. Men 3 viktiga poäng gläds vi åt och många poänggörare som kan få fira lite extra, kommenterade RA19:s tränare Mårten Pederson efter matchen.

RA19 tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 19 sekunder genom Oscar Ekfeldt Lundqvist, och gick upp till 3-0 innan Täby FC svarade.

Innan perioden var över hade RA19 ryckt åt sig ledningen med 6-1. RA19 var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 7-5 och ställningen efter två perioder var 13-6.

RA19 vann också tredje perioden 6-4 och matchen med hela 19-10.

Linus Jämtdal gjorde fyra mål för RA19 och spelade dessutom fram till sex mål, Christian Sandsund stod för tre mål och två assists, Oscar Ekfeldt Lundqvist gjorde tre mål och ett målgivande pass, William Enquist gjorde två mål och två målgivande passningar och Karl Ekeroth gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Nils Rosengren gjorde tre mål och tre assist för Täby FC.

Med tre omgångar kvar är RA19 på andra plats i tabellen, medan Täby FC är på tionde plats.

Nästa motstånd för RA19 är Nyköping. Lagen möts lördag 24 februari 15.00 i Nyköpings Sporthall. Täby FC tar sig an Farsta borta torsdag 22 februari 19.30.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta RA19 vände underläge till seger