Hagfors vann mot Västerås IBS

Tre poäng till Hagfors efter avgörande i slutperioden mot Västerås IBS

Hagfors vann hemma mot Västerås IBS i Allsvenskan västra dam med 5-4 (2-2, 2-2, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Hagfors avgjorde.

– Segermarginalen blev bara ett mål men vi dominerade denna föreställning från start till slut! Vi gör kanske den bästa spelmässiga insatsen för säsongen. Vi skapade i nästan varje byte och de hade svårt att få kontroll på bollen på vår planhalva. Spelarna avslutade med HIF-flaggan i topp, kommenterade Hagfors tränare Thomas Eriksson.

Ebba Gladh-Pettersson stod för Hagfors avgörande mål 2.53 in i sista perioden.

Segern var Hagfors åttonde på de senaste tio matcherna.

Hagfors tog ledningen efter 6.52, genom Sofie Andersson på pass av Elina Axelsson.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 12.06, genom Ebba Gladh-Pettersson framspelad av Ida Brokvist.

Efter 12.46 i första perioden nätade Matilda Henriksson, på pass av Madeleine Hammar och reducerade åt Västerås IBS.

Västerås IBS kvitterade till 2-2 efter 19.46, genom Matilda Söderlund framspelad av Sara Avonds.

Hagfors Wilma Berggren gjorde 3-2 efter 2.50 i andra perioden framspelad av Klara Danielsson.

Efter 7.47 nätade Ida Brokvist, på pass av Andrea Karlsson och ökade ledningen för Hagfors.

Västerås IBS reducerade till 4-3 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Stina Sjögren.

Västerås IBS kvitterade till 4-4 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Ida Engbom på pass av Sophia Mangs.

2.53 in i tredje perioden nätade Hagfors Ebba Gladh-Pettersson åter igen framspelad av Ida Brokvist och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 5-4.

Hagfors Ida Brokvist stod för tre poäng, varav ett mål.

Resultaten i sista omgången betyder att Hagfors slutar på tredje plats i tabellen, och Västerås IBS på andra plats.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS