Huddinge IBS förlorade mot Telge SIBK
Montage
Matchrapport

Telge SIBK kan fira seriesegern efter 5-1 mot Huddinge IBS

ANNONS

Med 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) mot hemmalaget Huddinge IBS är det klart. Telge SIBK är slutsegrare i Allsvenskan östra dam 2022. Huddinge IBS slutar på åttonde plats i tabellen.

Huddinge IBS:s tränare Gunnar Maxén tyckte så här om matchen:

– Vi startade som ett division 1 lag och slutade som ett Allsvenskt. Spelarna har under denna säsong gjort massiva framsteg. Vi tar med oss ett "allsvenskt kvitto" på detta då vi i stort skrapat ihop våra 25 poäng under den senare halvan av serien. Det är inte den här matchen som gör att vi hamnar där vi hamnar, det är första seriehalvans svaga resultat. Men vi har visat att vi håller nivå med de som blir kvar och det tar vi med oss med stolthet. Corona säsongerna har varit speciella och Östra är en "specialare" utan like och det visste vi när vi klev på tåget. Vi lämnar med flaggan i topp!

Telge SIBK tog ledningen efter 6.28, genom Victoria Wallenhov framspelad av Therese Gustafsson. Efter 10.14 gjorde Telge SIBK 0-2 genom Sarah Schoning.

Huddinge IBS reducerade dock till 1-2 genom Ida Petrén-Lantz efter 14.14 i andra perioden. Telge SIBK startade tredje perioden bäst och gick från 1-2 till 1-5 genom tre snabba mål tidigt i perioden av självmål, Ebba Andersson och Josefin Ekerhov och avgjorde matchen.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: