Fröjered vann mot Katrineholm
Montage
Matchrapport

Katrineholm säkrade seriesegern trots 3-5 mot Fröjered

ANNONS

Nu är det klart. Katrineholm är seriesegrare i Allsvenskan västra dam. Det trots att det blev förlust, 3-5 (0-1, 1-3, 2-1), mot Fröjered på bortaplan på lördagen. Övriga resultat gör att Katrineholm ändå är på tillräckligt avstånd till tvåan Västerås IBS i tabellen, och därför kan fira seriesegern.

– Först perioden är ganska jämn där vi skapar fem, sex kvalificerade chanser men där räddar deras målvakt dem, medan Fröjered gör ett mål på deras två chanser. Andra perioden är vi rent av ut sagt dåliga och har ingen energi medan Fröjered är effektiva och vinner den med 3-1. Inför tredje går vi ner på lite folk och börjar presspela, det ger resultat och vi gör två mål till 3-4 med 14 minuter kvar. Därefter är det väl mer eller mindre spel mot ett mål! Men stolpe, ribba och deras målvakt räddar dem idag, Samt deras 5-box som stod på en yta på 6x6 meter, så kändes det. Men bara gratulera Fröjered, de gjorde det de skulle för att få segern, deras sista kom i tom bur med en sekund kvar, tyckte Katrineholms tränare Kent Olsson, efter matchen.

Fröjered fick en kanonstart på matchen och gjorde fyra raka mål innan Katrineholm gjorde sitt första mål i matchen.

Segern var Fröjereds femte på de senaste sex matcherna.

Hanna Boström och Clara Svahn gjorde två mål var för Fröjered. Ebba Friberg gjorde också ett mål för Fröjered, målen för Katrineholm gjordes av Line Ceder, Angelica Högberg och Sandra Strömberg.

Det här betyder att Fröjered slutar på sjätte plats, och Katrineholm på första plats.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: