Katrineholm vann mot IBF Linköping
Montage
Matchrapport

Formstarkt Katrineholm tog ännu en seger

ANNONS

Katrineholm är svårstoppat för tillfället. När laget mötte IBF Linköping hemma i Duveholmshallen på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-4 (2-2, 2-1, 1-1) innebär att Katrineholm nu har sex segrar i följd i Allsvenskan västra dam.

– Tycker vi börjar bra och skapar en hel del men ändå tar IBF ledningen med sitt patenterade långskott med skymning. Motståndarna har en del boll men skapar inte så mycket. Så rullar matchen på, inför tredje perioden leder vi med ett mål. Tycker vi har bra koll på motståndarna nästan hela perioden, vi har bud på något mer mål så rätt snöpligt när IBF kvitterar i 18:e minuten. Vi vill gå för seger och lyckas till slut göra mål med fem sekunder kvar, vår spelare missar öppet mål med en halvmeter men det blir en sargstuds som vi lite turligt slår in! Tycker vi var värda segern då vi skapar så mycket mer offensivt, där vi bland annat har tre, fyra ramträffar. Vår segersvit har jag väl inget direkt svar på, men vi har flera spelare som driver de andra hårt. Vi har spelare med erfarenhet som vet vad som krävs, samt flera spelare som kan avgöra och inte bara en, två spelare som ska "göra det". Vi ger oss aldrig och vi har avgjort många matcher på slutet, vi får jobba väldigt hårt för att få vinna våra matcher och då hittat en väg att vinna, kommenterade Katrineholms tränare Kent Olsson.

Segermålet för Katrineholm stod Ellen Pettersson för med bara fem sekunder kvar av matchen.

Därmed blev det klart att IBF Linköping åker ur serien.

IBF Linköping tog ledningen efter 4.48, genom Elina Hjertstedt framspelad av Fanny Sandell.

Katrineholm kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.37 slog Frida Eriksson till på pass av Line Ceder.

IBF Linköping tog ledningen på nytt efter 13.18, genom Josefine Nilsson på pass av Ida Pettersson.

Katrineholm kvitterade till 2-2 efter 18.57, genom Ellen Pettersson framspelad av Ella Lilja.

Efter 8.17 i andra perioden nätade Evelina Nydén, på pass av Tilde Meidler och gav IBF Linköping ledningen.

Katrineholms Linda Englund gjorde 3-3 efter 10.27 på pass av Angelica Högberg.

Katrineholm gjorde också 4-3 efter 12.41 när Line Ceder hittade rätt framspelad av Sara Anteryd.

IBF Linköping kvitterade till 4-4 genom Ida Pettersson i tredje perioden. Målet kom med 02.03 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för IBF Linköping.

Katrineholm kunde dock avgöra till 5-4 med fem sekunder kvar av matchen genom Ellen Pettersson.

Det här betyder att Katrineholm ligger kvar på första plats i tabellen.

Lördag 5 mars 14.30 spelar Katrineholm hemma mot Lockerud/Mariestad. IBF Linköping möter Fröjered hemma i Folkungahallen söndag 6 mars 15.30.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: