IBF Linköping förlorade mot Västerås IBS

Västerås IBS toppar tabellen efter seger mot IBF Linköping

Västerås IBS är ny serieledare i Allsvenskan västra dam efter bortaseger med 7-3 (3-0, 1-2, 3-1) mot IBF Linköping. Västerås IBS leder serien en poäng före Katrineholm. IBF Linköping ligger på nionde plats i tabellen.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman om matchen:

– Vi möter ett Linköping som krigar för att hålla sig kvar idag. Vi äger spelet med att vi har mycket bollinnehav. Linköping spelar mycket på chans genom att lägga och slänga in bollar på mål. Vi tar en välförtjänt seger.

Segern var Västerås IBS:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Västerås IBS spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Sara Avonds, Sophia Mangs och Matilda Henriksson. IBF Linköping reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Cornelia Hellqvist och Tilde Meidler efter 12.30 i andra perioden.

Efter 14.46 gjorde Västerås IBS 2-4 genom Stina Sjögren. Västerås IBS tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 2-5 innan IBF Linköping reducerade.

Därefter handlade dock allt om Västerås IBS och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 3-7.

Västerås IBS:s Matilda Henriksson stod för tre poäng, varav ett mål.

I nästa match, lördag 19 februari 13.00, har IBF Linköping Lockerud/Mariestad borta i ICA-kvantum hallen, medan Västerås IBS spelar hemma mot Kumla IBK.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS