#ibsilly
Johan Dahlqvist.
Foto: Helmuth Subiabre
Division 1 västra Götaland

Herr1an-laget hämtar in offensiv back från Warberg

ANNONS

Förstärker truppen med SSL-rutin: "Vet ju vilka kvaliteter Johan har"

Johan Dahlqvist, född 1995, förstärker Herr1an-laget Fristad för resten av säsongen. Backen har spelat i både Borås IBF, IBF Göteborg och Lerum men det är framförallt i Warberg som han gjorde sig ett namn.

Han gjorde fyra säsonger hos hallänningarna, tre i Allsvenskan och en i SSL. I Superligan gjorde han fina 14 poäng från sin backposition säsongen 2019/20. Han följde med laget ner till Allsvenskan förra säsongen och snittade då över en poäng per match, men har inte spelat något under 2021/22.

– Många har hört av sig men kändes väldigt bra när jag tränat med Fristad GoIF, och de presenterade ett bra upplägg. Också lite extra kul att få lira med gamla kompisar igen och ha min gamla tränare från IBK Göteborgstiden och skolinstruktör från innebandygymnasiet som ledare igen, säger han i ett inlägg som Fristads-tränaren Micael Svensson publicerat på sin Facebook-sida.

– Jag hoppade också på detta för att jag behövde få tillbaka lite innebandyglädje igen och det kändes ju bra direkt när jag kom till första träningen med Fristad GoIF. Ska bli kul att få spela lite seriematcher igen nu med.

Fristad ligger sjua i Herr1an Västra och har lika många poäng upp till kval som till nedflyttning, fyra. 

– Det har blivit en extra energihöjning med ”Dala” på träningarna, och nu blir det extra kul att han kliver in i seriespelet också, säger tränaren Micael Svensson.

– Vi har ju tappat Jesper Larsson på utlåning till just Warberg IC, Tobias Krafve , Alfons Svensson och Albin Bengtsson är borta pga skador säsongen ut och så har vi några som tyvärr jobbar lite dumma tider så det passade otroligt bra att få in Johan nu med. Vet ju vilka kvaliteter Johan har sedan jag hade han i skolan och även i Göteborg när vi spelade kvalspel till SSL, berättar Micael Svensson.

Fristad passar också på att tacka Warberg för övergången.

– Det är lätt att samarbeta med Warberg IC och Johan Astbrant har hela tiden haft en mycket god ton och visat upp en proffsig attityd. Vi kan ju alltid hoppas att Warberg IC tar steget upp i SSL och att Johan någon gång kommer tillbaka till Warberg IC också och att vi i Fristad GoIF varit en del i att han får innebandyglödjen tillbaka till att spela på absoluta toppnivån igen, avslutar Micael Svensson.


Highlights: Fagerhult Habo-Warberg 5-4 sd

 

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad FBC Lerum bröt Warbergs segersvit

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: