Linköping IBK förlorade mot Västerås IBS

Västerås IBS ny serieledare efter seger mot Linköping IBK

Västerås IBS slog Linköping IBK borta med 6-3 (3-0, 0-1, 3-2) och är ny serieledare i Allsvenskan västra dam efter 13 spelade matcher, en poäng före Katrineholm. Katrineholm har dessutom en match mer spelad. Linköping IBK ligger på tionde plats i tabellen.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman tyckte så här om matchen:

– Idag gör en solid insats både i försvars- och anfallsspelet. Vi tulla inte på vår spelidé och gjorde det jobb som förväntas av spelaren och laget idag. Skönt att stämpla tillbaka med vinst på bortaplan igen.

Västerås IBS spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Izabell Rydell, Ida Engbom och självmål. Efter 6.42 i andra perioden slog Caroline Hansen till, framspelad av Johanna Zetterholm och reducerade åt Linköping IBK. Västerås IBS startade tredje perioden vassast. Laget gick från 1-3 till 1-5. Men Linköping IBK svarade och gjorde 2-5.

Därefter var det dock Västerås IBS som avgjorde. Laget gjorde 2-6 med två minuter kvar att spela genom Matilda Söderlund på pass av Izabell Rydell. Linköping IBK hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-6.

I nästa match, lördag 22 januari, har Linköping IBK Hagfors borta i Uddeholm Arena 17.00, medan Västerås IBS spelar hemma mot Nykvarn 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS