Hälsinggården förlorade mot Skälby

Skälby har fyra raka segrar – vann mot Hälsinggården med 10-0

Skälby är i bra form just nu. På fredagen kom seger nummer fyra i rad, efter 10-0 (3-0, 3-0, 4-0) borta mot Hälsinggården. Det innebär också att Hälsinggården har fem raka förluster i division 1 mellersta herr.

Skälbys tränare Martin Nilsson tyckte så här om matchen:

– Återigen så för vi matchen i 60 minuter och kontrollerar tillställningen helt och hållet. Vi gör 3-0 snabbt och sedan gnuggar vi bara på och 10-0 är i underkant.

Skälby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Oskar Backlund, Alexander Rönnlund och Jonathan Berglund. Det skulle komma mer från Skälby. Skälby stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-3 till 0-6 på bara 7.11. Skälby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-0. Målen i sista perioden gjordes av Max Molander, Christian Mattsson, Anton Persson och Max Molander.

Skälbys Mattias Lindfors hade tre assists, Jonathan Berglund stod för tre poäng, varav ett mål och Alexander Rönnlund gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Hälsinggården stannar därmed på tionde plats, och Skälby toppar fortfarande tabellen.

I nästa omgång har Hälsinggården IBF Borlänge borta i Maserhallen, tisdag 18 januari 19.30. Skälby spelar borta mot Sandvikens AIK söndag 23 januari 17.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Skälby vann klart borta mot Sirius Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby