Hälsinggården vann mot IBK Hudik

Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik

Hälsinggården vann på hemmaplan mot IBK Hudik i division 1 västra Svealand herr med klara 10-5 (2-0, 4-3, 4-2). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som IBK Hudik vann med 4-3.

– Vi visar återigen vilket otroligt duktigt innebandylag vi är. Förstaperioden är den bästa vi gjort för säsongen och trots en dipp i andra så reser vi oss och vinner matchen välförtjänt. En väldigt fin laginsats där vi jobbar och sliter för varandra! Vill plussa extra för Elias Målare som är en gigant på sin centerpostion, kommenterade Hälsinggårdens lagledare Joel Nordström.

Hälsinggården startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Jesper Rosendahl och Emil Mikaelsson. Hälsinggården var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Hälsinggården vann också tredje perioden 4-2 och ställningen efter tre perioder var 10-5.

Hälsinggårdens Emil Mikaelsson gjorde tre mål och Max Sundqvist stod för ett mål och två assists.

Hälsinggården har två segrar, en oavgjord och två förluster och 33–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBK Hudik har tre vinster och två förluster och 28–26 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Hälsinggården på nionde plats i tabellen, medan IBK Hudik är på sjätte plats.

Söndag 10 mars 12.30 spelar Hälsinggården borta mot Hagfors i sista omgången.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik