#ibsilly
Tom Colling.
Foto: Peter Lindblad
Division 1 västra Götaland

Så hamnade Colling-bröderna i Herr1an-laget

ANNONS

Tom och Adam Colling representerar Nilsby kommande säsong.

Tom och Adam Colling har varit Karlstads frontfigurer och stöttepelare under många säsonger. Adam gjorde en kortare utflykt till Falun säsongen 2018/19 medan Tom har representerat värmlänningarna under hela sin karriär.

Nu är den resan slut. I början av årets säsong valde båda att ta en timeout från spelandet, detta efter en rapporterad schism med tränare Peter Nordström – något man däremot själva inte har bekräftat.

Till VF berättar Tom Colling att över 20 lag har hört av sig: Från SSL och Allsvenskan till Tjeckien, Schweiz, Norge och Danmark. Klubben som vann dragkampen? Nilsby IK, från division 1.

Nilsby, som kommer från värmländska orten Kils, ligger i skrivande stund trea i Herr1an Västra. Man gjorde sin första säsong någonsin i serien 2019/20 och låg då på kvalplats när serien stängdes ner efter 21 matcher. Innan dess hade man gjort fem raka säsonger i Herr2an. Här kommer bröderna spela från och med nästa säsong.

Hur kunde en sådan förhållandevis liten klubb jämfört med de andra lag som jagat bröderna, vinna dragkampen om duon? 

– Att välja Nilsby är ett beslut som växt fram. Både jag och Tom har fått ett fantastiskt mottagande av klubben och spelartruppen när vi började träna med dem, säger Adam Colling till VF och fortsätter:

– Därefter har känslan växt sig starkare att ”det här vill jag vara en del av” och att det är i Nilsby jag vill spela min innebandy framöver, säger Adam Colling.

Colling-bröderna har tränat med Nilsby efter att ha lämnat Karlstad tidigare under säsongen, men Nilsby hade aldrig råd att köpa loss dem under pågående säsong. Båda två säger också till VF att slutet i Karlstad inte var det man önskade. 

– Någon vacker dag kommer allt fram. Men att det är ett tråkigt avslut, det tycker nog egentligen alla. Men ibland blir det så. Det är inte alltid slut blir lyckliga. Nu är allt fokus på Nilsby, nu kan vi titta framåt. Och framrutan är oftast betydligt större än bakrutan. Nu kan vi styra rätt framåt, genom den, säger Tom Colling till VF.


Mira Markströms slägga hittar nätet

Kolla in Markströms dunderskott mot Rönnby

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: