Höllviken vann mot Nilsby

Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Höllviken vann hemma mot Nilsby i Allsvenskan södra herr med 11-7 (5-4, 2-3, 4-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Höllviken avgjorde.

– En match där vi inte gör sakerna tillräckligt bra i försvaret under de två första perioderna. I sista tar vi oss samman och kan städa av matchen och inkassera tre viktiga poäng, kommenterade Höllvikens tränare Stefan Prim efter matchen.

Nilsby får sikta på kval efter förlusten mot Höllviken.

I första perioden var det Höllviken som var starkast. Laget vann perioden med 5-4.

I andra perioden var det i stället Nilsby som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 7-7.

Höllviken spelade bra i tredje perioden och gick från 7-7 till 11-7 genom mål av Ted Nivestam, Jacob Carleson, Isac Olsson Ferm och Tobias Andersson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 22 sekunder kvar att spela.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson stod för ett mål och fyra assists, Robin Crantz hade fyra assists, Isac Olsson Ferm gjorde tre mål och Daniel Hernandez gjorde tre mål. Jesper Colling gjorde tre mål och en assist för Nilsby.

Med fyra omgångar kvar är Höllviken på femte plats i tabellen, och Nilsby är på tionde plats.

Lördag 24 februari 14.00 spelar Höllviken borta mot FBC Lerum. Nilsby möter Kalmarsund hemma i ECG Arena söndag 25 februari 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen