Sätra förlorade mot Täby FC

9-4 mot Sätra innebär första segern för Täby FC

Täby FC har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Allsvenskan norra herr, efter elva spelade matcher. Säsongens första seger kom på bortaplan mot Sätra, en match som Täby FC vann med 9-4 (4-1, 1-1, 4-2).

Täby FC tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.39 genom Linus Kollberg innan Sätra kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Täby FC och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Täby FC vann också tredje perioden 2-4 och ställningen efter tre perioder var 4-9.

Täby FC:s Tobias Compier hade tre assists och Filip Rönnkvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Sätra ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Täby FC sist, på tolfte plats.

Torsdag 6 januari möter Sätra Visby IBK borta 17.00 och Täby FC möter Nykvarn Ungdom borta 19.30.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC