IBF Falun U vann mot Hälsinggården

IBF Falun U ny serieledare efter seger mot Hälsinggården

IBF Falun U slog Hälsinggården hemma med 8-4 (2-1, 3-1, 3-2) och är ny serieledare i division 1 mellersta herr efter elva spelade matcher, en poäng före Skälby. Hälsinggården ligger på tionde plats i tabellen.

– Fin insats från vår sida. Vi trycker på och spelar med rörelse. Kunde ha fått lite bättre utdelning. Men tre poäng in på kontot var det viktigaste, tyckte IBF Falun U:s tränare Thomas Holmgren, efter matchen.

Segern var IBF Falun U:s femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Hälsinggården inledde bäst och tog ledningen genom David Borg efter 5.09, men IBF Falun U kvitterade genom August Bergkvist. Och IBF Falun U hann också ta ledningen, genom Melker Hemmingberg. IBF Falun U tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 3-1 innan Hälsinggården reducerade.

Därefter handlade dock allt om IBF Falun U och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-2. IBF Falun U vann också tredje perioden 3-2 och ställningen efter tre perioder var 8-4.

Niklas Fransson gjorde ett mål för Hälsinggården och spelade fram till två mål. IBF Falun U:s Melker Hemmingberg stod för tre poäng, varav ett mål.

IBF Falun U tar sig an Kumla IBK i nästa match borta lördag 18 december 13.00. Hälsinggården möter Örebro SK IBK hemma söndag 19 december 16.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Förlängningsavgörande när Hälsinggården föll mot Alunda Målfest när Kais Mora besegrade Hälsinggården i Lugnet