Alunda IBF vann mot Hälsinggården

Förlängningsavgörande när Hälsinggården föll mot Alunda

Hälsinggården fick bara med sig en poäng på bortaplan i Olandshallen mot Alunda i division 1 västra Svealand herr. Matchen var lika, 5-5, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Alunda. Slutresultatet blev 6-5 (5-1, 0-2, 0-2, 1-0).

– Första 17 minuterna kastar vi i soporna och glömmer, vi sitter kvar i bussen och spelar inte innebandy. Därefter vänder vi på steken och tar över matchen. Hårt jobb, bra fokus och fin energi gör att vi äter oss ikapp. Trots förlusten är jag väldigt stolt över grabbarna, kommenterade Hälsinggårdens lagledare Joel Nordström.

Filip Dahl blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 4.11 in i förlängningen.

Alunda var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-1.

I andra perioden var det i stället Hälsinggården som hade greppet. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Hälsinggården reducerade och kvitterade till 5-5 genom Johannes Larsson och Jacob Pettersson i tredje perioden. Det sista målet kom med 2.21 kvar att spela. I förlängningen tog det 4.11 innan Alunda avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Filip Dahl, på pass av Lucas Andersson.

Hälsinggårdens Colin Holm stod för fyra poäng, varav två mål och Jacob Pettersson gjorde ett mål och två assist.

Förlusten var Hälsinggårdens tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Alunda på elfte plats i tabellen, medan Hälsinggården är på nionde plats.

I nästa omgång har Hälsinggården Vaksala hemma i Lugnet, söndag 25 februari 11.45.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda