Hälsinggården förlorade mot Kais Mora

Målfest när Kais Mora besegrade Hälsinggården i Lugnet

Kais Mora hade inga problem med Hälsinggården i division 1 västra Svealand herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-5 (3-2, 5-2, 2-1).

Kais Moras ass tränare Kristian Holtz om matchen:

– Det var inte en välspelad match direkt, lite svårt golv att hantera och en del konstiga studsar. Men det var tillräckligt stabilt och vi gör jobbet. Andrafemman sticker ut lite extra idag.

Kais Mora var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Även i andra perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 4-8.

Kais Mora gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-8 till 4-10, målen av Erik Kronberg och Emil Hedström, vilket avgjorde matchen.

Simon Holmqvist reducerade förvisso, men närmare än 5-10 kom inte Hälsinggården. Kais Mora tog därmed en stabil seger.

Max Junell-Simonsson gjorde fyra mål för Kais Mora, Daniel Simons-Pettersson stod för tre poäng, varav ett mål och Oliver Collin gjorde ett mål och två assist.

Med fyra omgångar kvar är Hälsinggården på nionde plats i tabellen, och Kais Mora är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Hälsinggården är Alunda. Lagen möts lördag 17 februari 12.30 i Olandshallen. Kais Mora tar sig an Vaksala hemma söndag 18 februari 16.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala