Västra Mälardalen förlorade mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Västerås IBS vann toppmötet mot Västra Mälardalen med 3-2

ANNONS

Västerås IBS tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Västra Mälardalen i Allsvenskan västra dam på lördagen med 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) efter förlängning. En viktig seger i toppen av tabellen.

– En bra match av oss som jag tycker vi skall vinna. Vi skapade och ägde mycket boll så matchplanen följde tjejerna otroligt bra. Vi får helt enkelt inte till de sista målen, så det känns lite surt att spela bra och ändå släppa in tre oförtjänta mål från VIB:s sida. Vi tar med oss spelet i sin helhet som bara blir bättre och bättre, kommenterade Västra Mälardalens tränare Jimmy Gunnstedt.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman:

– Vi startar inte matchen som vi hade bestämt och vi är inte på plats de första 15 minuterna. Vi avslutar perioden på ett bra sätt och får med oss 1-1 i paus. Västra är klart bättre än oss i första perioden. Vår andra period är bättre än första och vi spelar mer enligt det vi har pratat om och är i denna period och vi är det bättre laget. I tredje gör vi tidigt 2-1 och håller en god nivå i denna period, dock gör Västra 2-2 och vi går in i en sudden. Vi bestämmer att vi ska gå för extrapoängen och har ett par bra chanser innan vi gör vårt 3-2-mål. Det var en jämn derbymatch och denna gång var det vår tur att ta med extrapoängen.

Sara Avonds blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 3.49 i förlängningen.

I och med detta har Västerås IBS fyra raka segrar.

Första perioden var jämn. Västra Mälardalen inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jessica Carlsson efter 3.43, men Västerås IBS kvitterade genom Ida Engbom i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. Efter 08 sekunder gjorde Västerås IBS 1-2 genom Sara Avonds.

Västra Mälardalen kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Marie Fischerström med 03.28 kvar att spela i tredje perioden. I förlängningen tog det 3.49 innan Västerås IBS avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Sara Avonds, framspelad av Sophia Mangs.

Resultatet innebär att Västra Mälardalen ligger kvar på tredje plats och Västerås IBS toppar tabellen.

I nästa omgång har Västra Mälardalen Lockerud/Mariestad borta i ICA-kvantum hallen, söndag 21 november 16.00. Västerås IBS spelar borta mot Skoghall lördag 27 november 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: