#ibsilly
Mattias Andersson.
Foto: Visby IBK
Allsvenskan norra

Visby värvar från Superligan – kan debutera i helgen

ANNONS

Lämnar Helsingborg: "Ett framtida anfallsvapen ihop med Gustav Johansson"

Visby går tungt i Allsvenskan Norra. Man fick en succéstart på säsongen med framgångar i Svenska Cupen men har tappat rejält på sistone. Gotlänningarna har förlorat sina fem senaste matcher och ligger nu på nedflyttningsplats, med två lag bakom sig i tabellen.

Nu väljer man att agera och det gör man genom att förstärka truppen. Från Helsingborg hämtar man in vänsterforwarden Mattias Andersson.

26-åringen har tillhört Skånelaget de två senaste säsongerna och har på 31 matcher gjort 8 poäng (7+1). Stockholmaren värvades in från Tullinge där han firat stora framgångar i Allsvenskan.

- Det har gått fort de senaste dagarna och jag är väldigt glad över att både Visby och Helsingborg gjort det möjligt för oss att kunna flytta så snabbt. Och nu när alla bitar börjar falla på plats ser jag mest fram emot att landa på ön och få träffa laget, säger Mattias Andersson i ett pressmeddelande från Visby.

Klubbchef Joakim Bandholtz om värvningen:

– Mattias hälsade på oss inför förra säsongen så vi känner till honom bra som både människa och atlet. Mattias kommer vara viktig för oss i både PP men jag tror att vi kanske har ett framtida anfallsvapen ihop med Gustav Johansson.

Andersson ansluter till laget idag och kan vara med i morgondagens match mot Nykvarn.


Highlights: Visby-Strängnäs 3-5

Visbys kräftgång fortsätter – förlorade på nytt

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: