Katrineholm vann mot Nykvarn

Katrineholm vände underläge till seger

Katrineholm hade problem och låg under med 1-3 efter två perioder i matchen i Allsvenskan västra dam mot Nykvarn i Duveholmshallen. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 6-3 (1-3, 3-0, 2-0) för hemmalaget Katrineholm.

– Vi startar bra och Nykvarn är rejält nedtryckta. Vi gör 1-0, men två minuter senare gör de två mål och vi tappar vårt momentum, dem gör 3-1 i slutat av perioden, på tre skott. I andra börjar vi jobba hårdare och gör också tre mål och leder efter två perioder med 4-3. I tredje tycker jag att vi stänger ner dem, de har knappt en målchans om man inte räknar några långskott som studsar på folk. Vi spelar med mer tålamod nu och vi vinner matchen rättvist, kommenterade Katrineholms tränare Kent Olsson.

Segern var Katrineholms fjärde på de senaste fem matcherna.

Katrineholm tog ledningen efter 6.59, genom Sofia Haglund framspelad av Angelica Högberg.

Nykvarn kvitterade till 1-1 efter 8.54, genom Maja Wahlgren på pass av Elin Källström.

Laget tog också ledningen efter 9.23, genom Wilma Löwenthal framspelad av Ida Wahlgren.

Nykvarn ökade ledningen till 1-3 efter 18.18, åter igen genom Maja Wahlgren.

Katrineholm gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-3 till ledning med 4-3. I tredje perioden gjorde Katrineholm 5-3 efter 11.36 genom Linda Englund. Och med bara 21 kvar satte Amanda Berglund 6-3.

Katrineholms Angelica Högberg hade tre assists och Linda Englund gjorde tre mål.

Det här betyder att Katrineholm ligger på andra plats i tabellen, och Nykvarn är på elfte plats.

Katrineholm tar sig an IBF Linköping i nästa match borta söndag 14 november 12.30. Nykvarn möter Lockerud/Mariestad hemma lördag 13 november 15.00.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS