Örebro-Karlstad 5-6
Allsvenskan södra

Highlights: Örebro-Karlstad 5-6

Två besvikelser i Allsvenskan Södra gjorde upp under tisdagen.

Örebro kom till matchen med en oerhört tung period bakom sig, som innehöll fyra raka segrar varav den senaste kom i derbyt mot stora rivalen Lillån. Inte heller Karlstad hade något strålande facit inför då man förlorade med hela 9-1 hemma mot Fagerhult Habo i omgången innan. Båda lagen tippades också sluta högre än vad man ligger just nu.

När först perioden var över såg Örebro ut att gå mot en säker seger, då man ledde med 4-1. Men Karlstad bet sig in i matchen genom att göra de andra periodens båda mål. När tio minuter av matchen återstod så ledde sedan Örebro med 5-4, men gästerna kunde vända matchen genom två mål av veteranen Simon Sjögren.

Två spelare gjorde sina första allsvenska mål för säsongen: Örebros Nils Kero samt Karlstads David Andersson

Matchens resultat innebär att Örebro är kvar på nedflyttningsplats, samtidigt som Karlstad ligger femma i tabellen med fem poäng upp till kvalet, samt tre ner till nedflyttningsstrecket.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK