Växjö IBK förlorade mot IBK Göteborg

Stark defensiv när IBK Göteborg vann mot Växjö IBK

Två egna mål – men inte ett enda för Växjö IBK. IBK Göteborg tog en klar seger borta mot Växjö IBK i Allsvenskan södra dam. Slutresultatet blev 0-2 (0-1, 0-0, 0-1).

– Surt att inte få utdelning på våra lägen men vi gör en mycket bra insats, tyckte Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten, efter matchen.

Segern var IBK Göteborgs femte på de senaste sex matcherna.

IBK Göteborg tog ledningen efter 7.50, genom Johanna Claesson framspelad av Kajsa Högemark.

Andra perioden blev mållös. 12.32 in i tredje perioden slog IBK Göteborgs Ida Hawerman till och ökade ledningen för IBK Göteborg. Det fastställde slutresultatet till 0-2.

För tabellens utseende betyder det här att Växjö IBK ligger på tionde plats medan IBK Göteborg har andraplatsen.

Växjö IBK tar sig an Hovslätt i nästa match borta lördag 6 november 14.00. IBK Göteborg möter samma dag 15.00 Pixbo Wallenstam hemma.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen