Fristad förlorade mot Växjö IBK

Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad

Växjö IBK är ny serieledare i Allsvenskan västra/södra dam efter vändning och bortaseger med 8-4 (2-3, 0-1, 6-0) mot Fristad. Växjö IBK leder serien två poäng före Jönköping. Fristad ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi kanske har segersvit men idag var det riktigt tufft att komma till matchen på 100%. Vi har spelat 2 matcher idag. Första 40 minuter dålig prestation med enormt mycket förluster i närkamper. Andra matchen blev tredje period när vi kunde leverera vårt spel och pressa ordentligt med aggressivitet och skapa chanser på enkelt släpp och gå spel, tyckte Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek, efter matchen.

Efter segern står det klart att Växjö IBK efter en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam är klart för kval till Superligan.

Därmed har Växjö IBK vunnit fem matcher i rad i Allsvenskan västra/södra dam, och har sju raka segrar på bortaplan.

I första perioden var det Fristad som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 3.55 i andra perioden nätade Jennifer Lundgren, på pass av Amanda Johansson och gjorde 4-2. Växjö IBK hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 0-6 och matchen med 8-4.

Emilia Lindgren gjorde tre mål för Växjö IBK.

I nästa omgång har Växjö IBK Craftstaden hemma i Fortnox Arena, söndag 3 mars 14.00.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten