Växjö IBK vann mot Olofström

Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen

Segern mot Olofström på hemmaplan innebär att Växjö IBK nu är serieledare i Allsvenskan västra/södra dam, två poäng före Jönköping. Jönköping har dock en match mindre spelad. Växjö IBK vann med 10-1 (3-0, 5-0, 2-1). Olofström ligger på sjunde plats i tabellen.

– Det var stark insats från tjejerna. Vi visste om vår kvalitet och då handlade det om att hålla fokus på vårt spel. Vi har utnyttjat högpress att bygga upp avslutningspositioner och ge oss mer bollinnehav under 60 min. Långsiktigt hårt jobb ligger bakom segern och det kommer vi självklart fortsätta med, tyckte Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek, efter matchen.

I och med detta har Växjö IBK fyra raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam.

Matchen var länge mållös. Växjö IBK ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Emilia Lindgren, ett mål av Hanna Jönsson och ett mål av Lina Lindberg på 4.44 i slutet av perioden. Det skulle komma mer från Växjö IBK. Även i andra perioden var det Växjö IBK som var starkast. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

Växjö IBK vann också tredje perioden 2-1 och matchen med hela 10-1.

Emilia Lindgren gjorde två mål för Växjö IBK och spelade dessutom fram till två mål, Cajsa Engdahl stod för två mål och ett assist och Stina Agermark gjorde två mål och ett målgivande pass.

Nästa motstånd för Växjö IBK är Fristad. Lagen möts söndag 25 februari 14.00 i Fristadhallen.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström