Allsvenskan södra

Highlights: Åby-Lerum 6-10

ANNONS

Se alla målen från det allsvenska mötet mellan Åby och Lerum som slutade 6-10.

Noterbart från matchen: 

De båda lagen är raka motsatser till varandra inledningsvis. Åby började starkt med två vinster men har nu två raka förluster medan Lerum inledde med två förluster och har nu två raka vinster. Förra säsongens poängligavinnare Joel Ekström har bara varit med i två matcher och båda har Lerum vunnit, Men Ekström som öste in 68 poäng förra säsongen har hittills bara gjort två mål.    

Poängbäst blev Lerums Tim Sandblom som gjorde ett mål och tre assist. Det blev nog lite plåster på såren efter att supertalangen inte kom med i U19-landslagstruppen som åker till Tjeckien kommande helg. Dit ska dock Sandbloms lagkamrat Adrian Söderberg som stod för ett mål från sin backplats.   

Matchen fick ett tråkigt efterspel då Åbys Tobias Lundqvist tacklades över sargen i tredje perioden och bröt armen. En händelse som inte renderade i någon utvisning under matchen men Åby ska rapportera händelsen för videogranskning efter att Lundqvist underarmsben blivit krossat, armbågen gått ut led och ledbandet gått av och hans säsong är över.

- Det är första gången i Åbys historia som vi gör något sånt här. Vi har en bra disciplinnämnd och vi vill låta dem bedöma om det blir någon eventuell bestraffning i efterhand. Jag fattar också att det är en bedömningsfråga men om det hade varit en glidtackling i fotboll där någon hade brutit benet, då hade det varit rött kort och god natt. Förutom tacklingen är det inte okej att gå och skratta åt Tobbe efteråt. Det fattar väl vem som helst att han inte fejkade när han skrek som han gjorde, sa Åbys sportchef Pelle Karlsson till Norrköpings Tidning

  

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Åby vann hemma mot Finspång FBC Lerum bröt Warbergs segersvit

Den här artikeln handlar om: