Allsvenskan södra

TV: Varning för starka bilder! Tacklas över sargen - bryter armen

ANNONS

Publiken i Åby Arena fick se otäcka bilder under helgens allsvenska möte när en hemmaspelare tacklas över sargen och landar så illa att han bryter armen.

Det allsvenska mötet mellan Åby och Lerum i helgen fick ett dystert slut då hemmalagets Tobias Lundqvist, fem minuter från slutet, tacklas över sargen och landar så illa att han bryter armen. 

Ställningen var 5-8 när Åby skulle inleda sin slutforschering för att komma ikapp Lerum. Men i en närkamp vid sargen försöker Lundqvist hinna först till bollen i kamp mot en Lerumsspelare. Kampen slutar med att att Lundqvist tacklas över sargen och landar illa på läktaren och bryter armen. Skadan är så omfattande att säsongen är över för 33-åringen säger Åbys sportchef Pelle Karlsson till Norrköpings Tidningar.   

- Krossat underarmsben, armbågen ur led och ledbandet av, konstaterar sportchefen Pelle Karlsson dagen efter till tidningen.

Lundqvist blev liggandes länge nedanför sargen efter det inträffade och matchen fick pausas i cirka 30 minuter innan ambulansen kom på plats och kunde ta med honom till sjukhuset. Tacklingen renderade inte i någon utvisning under matchen så Åby tänker rapportera händelsen till disciplinnämnden. 

– Det är första gången i Åbys historia som vi gör något sånt här. Vi har en bra disciplinnämnd och vi vill låta dem bedöma om det blir någon eventuell bestraffning i efterhand. Jag fattar också att det är en bedömningsfråga men om det hade varit en glidtackling i fotboll där någon hade brutit benet, då hade det varit rött kort och god natt. Förutom tacklingen är det inte okej att gå och skratta åt Tobbe efteråt. Det fattar väl vem som helst att han inte fejkade när han skrek som han gjorde.

Se situationen i klippet ovan.  

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Åby vann hemma mot Finspång FBC Lerum bröt Warbergs segersvit

Den här artikeln handlar om: