Åby vann mot IBF Västerås

Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås

Åby vände och vann mötet i division 1 Mellersta herr på hemmaplan mot IBF Västerås, med 6-4 (0-1, 2-0, 4-3).

– Skönt att avsluta säsongen med en seger. Vi får bra koll på deras anfallsspel och stänger ner dem bra ända till slutet av matchen när de tar ut målvakten och blir lite desperata. En kanon laginsats och vi ska ha en eloge för att vi höll oss lugna mot domarna, kommenterade Åbys tränare Fredrik Danebrand efter matchen.

Segern var Åbys fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. IBF Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Isac Lindblad efter 6.49, men Åby kvitterade genom Emil Östlid i slutet av perioden. Åby gjorde också 2-1 efter 9.29 i andra perioden när August Forsberg fick träff på pass av Mathias Pettersson. Åby startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 2-1 till 5-1. Men IBF Västerås svarade och gjorde 5-3.

Därefter var det dock Åby som avgjorde. Laget gjorde 6-3 med två minuter kvar att spela genom Andreas Nord - Bardun. IBF Västerås hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-4.

Åbys Andreas Nord - Bardun stod för två mål och ett assist.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Åby med 29–23 och IBF Västerås med 42–29 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att Åby slutar på femte plats i tabellen, och IBF Västerås på fjärde plats.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Åby vann hemma mot Finspång IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare