Storvreta förlorade mot Telge SIBK

Storseger för Telge SIBK borta mot Storvreta

Telge SIBK hade en riktig målfest när man besegrade Storvreta borta i IFU Arena i Allsvenskan östra dam. Telge SIBK vann med hela 11-4 (3-1, 4-1, 4-2).

Telge SIBK:s lagledare Henrik Wemmer:

– Lagmaskinen fortsätter producera, tre nya poäng i dagens toppmöte. En tuff och fartfylld match mellan två lag som gav allt. 21-32 i skottstatistiken visar att lägen fanns åt båda hållen, men vi var bättre på att komma loss och trycka dit den. Riktigt kul att få spela med den fart och skicklighet som dagens match krävde, och ännu roligare när det slutar i vår favör. De tre poängen och toppen av tabellen är vår efter fyra omgångar.

Andraplacerade Telge SIBK tog sin fjärde seger i rad i serien, medan Storvretas efter tre raka segrar nu förlorade.

Telge SIBK dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.08 genom Helena Lundqvist innan Storvreta kvitterade.

Innan perioden var över hade Telge SIBK tagit ledningen med 1-3. Telge SIBK dominerade i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.40 genom Caroline Rosenberg, och gick upp till 1-6 innan Storvreta svarade.

Innan perioden var över hade Telge SIBK ryckt åt sig ledningen med 2-7. Efter 2.57 ökade Telge SIBK på till 2-8, åter igen genom Therese Gustafsson.

Storvreta reducerade dock till både 3-8 och 4-8 genom Lovisa Thorsander och Amanda Skyltbäck efter 9.42 i tredje perioden.

Telge SIBK stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 4-8 till 4-11 på bara 8.18. Telge SIBK tog därmed en klar seger.

Matchresultatet innebär att Storvreta ligger kvar på tredje plats.

Lördag 23 oktober 14.15 spelar Storvreta borta mot Huddinge IBS. Telge SIBK möter IBF Borlänge hemma i Västergård Arena söndag 24 oktober 14.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1