Katrineholm vann mot Västra Mälardalen

Katrineholm avgjorde i sista perioden och vann mot Västra Mälardalen

Katrineholm vann hemma mot Västra Mälardalen i Allsvenskan västra dam med 4-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Katrineholm avgjorde i sista perioden.

– Vi har gjort många mål men också släppt in många, nu möter vi ett starkt VM och var tvungna att vara med från början, vi spelar ganska tajt i försvarszonen. Vi tar ledningen men VM kvitterar hela tiden. Vi tar timeout med 50 sekunder kvar för att vila vår förstafemma som går in och avgör med 30 sekunder kvar, kommenterade Katrineholms tränare Kent Olsson.

Angelica Högberg stod för Katrineholms avgörande mål med bara 30 sekunder kvar av tredje perioden.

Första perioden var jämn. Katrineholm inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Sofia Haglund efter 2.24, men Västra Mälardalen kvitterade genom Emma Holgersson Bruhn efter 8.05. Katrineholm tog ledningen med 2-1 genom Frida Eriksson efter 15.01 i andra perioden.

Västra Mälardalen kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Tilde Forsberg med 1.29 kvar att spela. Efter 6.20 gjorde Katrineholm 3-2 genom Angelica Högberg.

Västra Mälardalen gjorde 3-3 genom Jessica Carlsson efter 6.56 i tredje perioden.

Katrineholm kunde dock avgöra till 4-3 med 30 sekunder kvar av matchen genom Angelica Högberg.

Katrineholm har sju poäng och Västra Mälardalen har nio poäng efter fyra omgångar.

Lördag 23 oktober spelar Katrineholm hemma mot Västerås IBS 17.00 och Västra Mälardalen mot Nykvarn hemma 15.00 i Köpings bad & sport (Nya Arenan).

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS