Dalen-Sirius 8-3
Superligan

Highlights: Dalen-Sirius 8-3

ANNONS

Vi har en ny serieledare i SSL – Dalen tog fjärde raka vinsten!

Dalen är nya serieledare i SSL efter att ha vunnit sin fjärde match av fyra möjliga. Efter att ha vunnit mot Storvreta, Djurgården och Helsingborg så städade man även av Sirius på hemmaplan.

Dalen har, precis som under förra säsongen, varit hårt drabbade av skador. I dagens match var dock trion Ketil Kronberg, Johan Larsson och Anton Ahlbäck tillbaka i spel. Samtliga noterades också i matchprotokollet med en poäng var.

Man toppar inte bara tabellen – Dalen är också det lag som släppt in minst mål av alla i SSL hittills, 14. Det är två mål mindre än Växjö som ligger tvåa på samma lista. Man har gjort 27 mål framåt men den ligan toppar Falun med 33 mål.

För Sirius går det tyngre. Man besegrade Djurgården i premiären men har nu följt upp det med tre raka förluster efter ha mött Pixbo, Linköping och idag Dalen. Mot de två förstnämnda förlorade man med uddamålet men idag rann det iväg bakåt – som mest ledde Dalen med 7-1.

Något som dock är positivt för Sirius är att finländaren Kevin Söderling verkat konserverat fjolårsformen, då han gjorde 31 poäng. Nu har det redan blivit åtta då han svarade för ett mål och en assist i dagens match.


Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Skälby vann klart borta mot Sirius Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius

Den här artikeln handlar om: