Highlights

TV: Helt makalös avslutning på toppmötet i Allsvenskan

TV+TEXT: De två förväntade topplagen Karlstad och Höllviken bjöd publiken på extra allt när matchen skulle avgöras.

Noterbart från matchen

Höllvikens hemvändare stal showen över Karlstads dito. Under silly season har båda lagen fått tillbaka tidigare stjärnspelare och hemmalaget Karlstad har fått tillbaka Sebastian Degeryd och Anton Vestlund från SSL respektive Schweiz. Höllviken i sin tur har fått tillbaka Pontus Karlson Martell(PK9) från Schweiz. Den sistnämnde överglänste sina hemvändarkollegor i Karlstad med 3+1 och "PK9" fick till och med ta på sig hjälterollen när han gjorde Höllvikens två sista mål. Karlstads hemvändare lyckades bara göra ett poäng tillsammans och det var Vestlund som gjorde ett mål.

Helt makalös avslut på matchen som bara måste ses i klippet ovan:

15.11 gör Karlstad 6-6 i boxplay

17.21 ger PK9 Höllviken ledningen i 4 mot 4

18.39 kvitterar Tom Colling till 7-7

19:49 missar Karlstad en straff

19.55 avgör PK9 genom att stänka in 8-7 till Höllviken

De båda förväntade topplagen ligger just nu sexa och sjua i tabellen. Karlstad vann sin premiär storstilat över Åstorp/Kvidinge med 10-3 medan Höllviken förlorade väldigt oväntat mot förra säsongens bottenlag Åby med 3-4.

Karlstads 18-åring Filip Gustafsson är en spelare som värmlänningarna hoppas mycket på i framtiden. Han har tränat med A-laget hela sommaren men tillhör Herr1an-laget egentligen och har en dubbellicens med det allsvenska laget. Här fick han dock vara med från start och redan efter cirka fem minuter gjorde han sitt allra första allsvenska mål.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF