Foto: IBK Göteborg, Lindås Rasta och Lindås IBK
Allsvenskan västra/södra

Kapprustning bland Göteborgslagen i Allsvenskan

ANNONS

Precis till seriestart har Lindås Rasta och IBK Göteborg presenterat två nyförvärv vardera.

Fyra lag kan göteborgsområdet stoltsera med kommande säsong i Allsvenskan södra och det verkar vara stor prestige bland lagen vem som ska bli stadens bästa lag. För lagom till och precis efter förra helgens seriepremiär så har inte mindre än fem spelare värvats in till Göteborgslagen. Det är inte vilka spelare som helst heller utan det är spelare med både SSL- och landslagsmeriter.

Lindås Rasta har värvat in:

Linnea Johansson, en fysiskt stark back som spelat på denna nivå med både Kungälv och Linköping. 

- Linnea är en stark fysisk back med ett bra skott och en spelare som vågar fylla på i anfallet. Linnea är väldigt kommunikativ på planen. Hon styr å ställer både i det vanliga spelet och i boxplay. Trots att Linnea bara varit med oss någon vecka, har hon redan kommit in väldigt bra i gruppen, säger lagets tränare Anders Nilsson till lagets hemsida.  

Ytterligare en back förstärker Lindås och det är Johanna Jäderland som har spelat i SSL med Jönköping och i Allsvenskan med Kalmarsund. Men de två senaste säsongerna har 23-åringen haft ett uppehåll. 

- Johanna kan spela både forward och back och är dessutom ”rightare” vilket vi inte har så många av. En aktiv spelare med mycket energi, taktiskt kunnande och som tar för sig både på och utanför planen, Trots att Johanna bara någon vecka varit med oss, har hon redan kommit in väldigt bra i gruppen.

IBK Göteborg har också presenterat två nya spelare varav en norsk landslagsspelare vid namn Martine Simonsen.

 - Hon är en duktig landslagsspelare som kommer från norska elitserielaget Grei. Martine är en rightfattad forward med bra skott, bra inställning och bra taktisk förståelse. Nu handlar det mest för henne om att komma upp i tempo och då är är jag rätt säker att vi i IBK Göteborg kommer ha stor nytta av henne, säger sportchef Hacket Olsson till Innebandymagazinet.

Andra nyförvärvet har Göteborg hämtat från Norge också men det är en svensk 27-åring vid namn Lisa Djurberg, som senast spelade i Molitten. 

- I Lisa får vi en bolltrygg right back med ett bra passningsspel. Det kommer ge oss större möjligheter i vår uppspelsfas, säger tränare Andreas Burman till lagets hemsida.  

Sist men inte minst är det Lindome IBK som gjort klart med en fd SSL-spelare från IBK Lund. Det är forwarden Viktoria Rosberg som flyttat till Göteborg för att plugga och spela innebandy. 

-  Vi är oerhört glada att Viktoria väljer att komma till Lindome. Redan från första kontakten så har allt känts klockrent och en person som passar perfekt in i vår grupp. Viktoria spelar forward och kan användas både som topp och vänster mitt. Hon är en löpstark och snabb spelare som är duktig 1 mot 1 och har ett bra avslut. Så på plan så får vi in en målfarlig och hårt arbetande spelare, vi får även in en spelare som har hög kvalitet i sina avslut och passningsspel. Vi är mycket nöjda att få in Viktoria, för både på och utanför plan så tillför hon gruppen stor kvalitet, säger tränare Mathias Bernvid till lagets hemsida

 


Highlights: Lund Elit-Karlstad 3-4 SD

Nyförvärven Adina Augustsson och Alexandra Terner visade vägen för Karlstad.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad

Den här artikeln handlar om: